Roddar på Taxinge slott

Skrivet av Anders Pålsson Postad i SSRA, Träff

Roddar på slottet!
Efter en hel säsong 2020 svulten på bilträffar så börjar nu äntligen ljuset skymtas i tunneln. Idag får man träffas 100 personer och från och med 1’a juli lättas restriktionerna ytterligare och sammankomster på upp till 600 personer tillåts utomhus. För att fira detta så har jag gått och bokat ett slott till oss rodders! Och nej, detta ska inte förväxlas med inbjudan om träff på Solliden på Öland som gick ut här i dagarna.
Den 10e juli bjuder jag in till Rod-träff på Taxinge slott, som ligger vackert beläget vid Mälaren mellan Södertälje och Mariefred. Slottet, som även är känt som kak-slottet, har ett mycket trevligt kafé och kommer duka upp fika i egen slottsal till oss som kommer med finbilar.
På plats kan man, förutom att kolla på fina bilar, även vandra runt i slottsträdgården, betrakta konstutställningen som visas inne i huvudbyggnaden eller kanske rent av provsitta kanonerna nere vid vattnet. Det kommer även delas ut en SSRA’s Choice till ett av åkdonen på plats.
Jag tänker att vi som känner för det kan mötas upp 10:30 på parkeringen vid Läggesta Station vid Mariefreds-avfarten och tillsammans köra i kortege dom sista kilometrarna genom ek-alléerna fram till slottet lagom till 11:00 då både träff och slott öppnar.
Förhoppningsvis är det många i Mälar-trakten som tycker detta är en bra idé. Men med tanke på att det ändå finns restriktioner så känner jag att vi behöver ha koll på hur många som tänker komma. Likaså behöver jag få veta vilka som vill slippa köa i kaféet utan istället ha förbokad fika (125:-/näsa). Föranmälan sker till mig, antingen via Messenger eller på 0700812542.
Väl mött // Christian